obey-robots.txt

Glas4All.nl
Op Glas4All.nl vindt u alle glasvezel aanbieders,
 ervaringen en hulp.

Navigatie
RSS Feeds
Advertentie
Inloggen
Geef gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Gebruikers Online
» Gasten online: 1

» Leden online: 0
» Nieuwste lid: Jildert
Leden enquête
Ik stap over naar Glasvezel

Ja
Ja
33% [1 stem]

Nee
Nee
33% [1 stem]

Misschien
Misschien
33% [1 stem]

Stemmen: 3
U moet inloggen om te stemmen.
Gestart: 21.10.13
Shoutbox
You must login to post a message.

21-02-2014 13:54
Bij welke provider zit je?

20-02-2014 02:49
Ik heb heel vaak storing met glasvezel. Heel veel spijt dat ik ben overgestapt.
Samenwerkingsverband glasvezel Vechtdal Breed en CIF
Vechtdal Breed en de Stichting Breedband Internet Buitengebied gemeente Dalfsen gaan samenwerken met CIF bij de aanleg van een glasvezelnetwerk in de buitengebieden van Ommen en Dalfsen. 

Ruim 4.500 huishoudens in het buitengebied krijgen eenzelfde ftth-aanbod als bewoners in het aangrenzende aansluitgebied van Cogas. De bewoners betalen geen eenmalige aansluitkosten voor de aanleg van de glasvezelaansluiting. Wel betalen zij een maandelijkse vastrechtvergoeding van EUR 9,95 bovenop de kosten van een glasvezelabonnement. Bewoners krijgen toegang tot de providers die op het Cogas glasvezelnetwerk actief zijn. Momenteel zijn dat drie providers voor consumenten (Caiway, Solcon en Fiber) en twee zakelijke providers (Weserve en CBizz).

Als de helft van alle bewoners in het gebied zich aanmeldt voor glasvezel, kan worden begonnen met de aanlegwerkzaamheden. Wanneer de inschrijvingsperiode start, is nog niet bekend. Volgens Vechtdal Breed zullen er eerst afspraken moeten worden gemaakt met de gemeenten Dalfsen en Ommen over de graafwerkzaamheden, leges en bestrating.

Eerder werd al bekend dat SallandGlas de mogelijkheden van een samenwerking met CIF om het buitengebied van Salland te verglazen, gaat onderzoeken. Evenals SallandGlas heeft Vechtdal Breed in de afgelopen periode ingezet op een eigen glasvezelnetwerk. Het aanbod dat CIF nu heeft neergelegd, lijkt een goede mogelijkheid om de bewoners van het gebied snel en tegen lagere kosten aan te sluiten op glasvezel. Vechtdal Breed ziet de samenwerking met CIF voor de betrokken bewoners dan ook als een interessant alternatief voor een eigen netwerk. Bewoners die zich al hebben ingeschreven voor een aansluiting bij Vechtdal Breed, zullen begin 2016 opnieuw worden benaderd. 
No Comments have been Posted.
Post Comment
Please Login to Post a Comment.
Ratings
Rating is available to Members only.

Please login or register to vote.

No Ratings have been Posted.