obey-robots.txt

Glas4All.nl
Op Glas4All.nl vindt u alle glasvezel aanbieders,
 ervaringen en hulp.

Navigatie
RSS Feeds
Advertentie
Inloggen
Geef gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Gebruikers Online
» Gasten online: 1

» Leden online: 0
» Nieuwste lid: Jildert
Leden enquête
Ik stap over naar Glasvezel

Ja
Ja
33% [1 stem]

Nee
Nee
33% [1 stem]

Misschien
Misschien
33% [1 stem]

Stemmen: 3
U moet inloggen om te stemmen.
Gestart: 21.10.13
Shoutbox
You must login to post a message.

21-02-2014 13:54
Bij welke provider zit je?

20-02-2014 02:49
Ik heb heel vaak storing met glasvezel. Heel veel spijt dat ik ben overgestapt.
Glasvezelaanleg volgens vlekkenplan in Westerveld
Westerveld op Glas heeft een alternatieve manier bedacht om een glasvezelnetwerk aan te leggen in de gemeente. De aanvangskosten kunnen fors omlaag door steeds kleine deelgebieden aan te sluiten op glasvezel. 

Projectgroep Westerveld op Glas ziet dat veel coöperatieve initiatieven om glasvezel aan te leggen de eindstreep niet halen. Om de financiering van een project rond te krijgen is een hoog percentage deelnemers vereist. Veelal ligt het minimaal benodigd aantal inschrijvingen tussen 60 tot 80%. Deze targets worden zelden gehaald, waardoor glasvezelprojecten niet opgestart worden. Westerveld op Glas kiest daarom voor een andere strategie.

De aanleg van de 720 kilometer glasvezel die nodig is om alle adressen in de Drentse gemeente aan te sluiten op het netwerk vergt een grote startinvestering. Westerveld op Glas wil de aanleg dan ook in fasen uitvoeren, zodat de kosten uitgesmeerd kunnen worden. Het voor het project ingehuurde ingenieursbureau heeft nu Westerveld in 45 deelgebieden verdeeld. Deze deelgebieden kunnen, onafhankelijk van elkaar, voorzien worden van glasvezel. De volgorde wordt bepaald door de vraag. Naarmate er meer van deze eilandjes op glasvezel worden aangesloten, zullen de netwerken elkaar gaan raken en kunnen dan aan elkaar gekoppeld worden.

Volgens de technische en financiële berekeningen kan Westerveld op Glas door deze strategie te volgen met een relatief lage investering starten met de aanleg van het glasvezelnetwerk. Met de startinvestering wordt de backbone (hoofdverbinding) opgezet. Al op korte termijn kunnen zo de eerste objecten aangesloten worden. 
No Comments have been Posted.
Post Comment
Please Login to Post a Comment.
Ratings
Rating is available to Members only.

Please login or register to vote.

No Ratings have been Posted.