obey-robots.txt

Glas4All.nl
Op Glas4All.nl vindt u alle glasvezel aanbieders,
 ervaringen en hulp.

Navigatie
RSS Feeds
Advertentie
Inloggen
Geef gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Gebruikers Online
» Gasten online: 1

» Leden online: 0
» Nieuwste lid: Jildert
Leden enquête
Ik stap over naar Glasvezel

Ja
Ja
33% [1 stem]

Nee
Nee
33% [1 stem]

Misschien
Misschien
33% [1 stem]

Stemmen: 3
U moet inloggen om te stemmen.
Gestart: 21.10.13
Shoutbox
You must login to post a message.

21-02-2014 13:54
Bij welke provider zit je?

20-02-2014 02:49
Ik heb heel vaak storing met glasvezel. Heel veel spijt dat ik ben overgestapt.
Start aanleg glasvezel Hollands Kroon naar verwachting in 2016
Door de ruim 2.500 aanmeldingen is de coöperatie Breedband Hollands Kroon positief over de mogelijkheden om glasvezel aan te gaan leggen in de gemeente Hollands Kroon. Naar verwachting kan er in 2016 worden gestart met de werkzaamheden. 

Voor de zomer werd de vraagbundelingsperiode van Breedband Hollands Kroon afgesloten. 2.500 huishoudens en bedrijven hebben zich ingeschreven voor een glasvezelaansluiting. Hoewel het benodigde aantal aanmeldingen niet volledig is behaald, zag de directie van Breedband Hollands Kroon in de uitkomsten voldoende aanleiding om het glasvezelproject door te zetten. Wanneer een aantal vraagstukken kunnen worden opgelost, verwacht Breedband Hollands Kroon in 2016 met de aanleg van glasvezel te kunnen beginnen.  

De directie heeft voor de komende tijd twee opdrachten mee gekregen. Allereerst zal er meer duidelijkheid moeten komen over de providers die hun diensten aan willen gaan bieden op het nieuwe glasvezelnetwerk. De gesprekken met verschillende providers lopen al geruime tijd. De providers zijn vooralsnog geïnteresseerd, maar willen zich vaak nog niet binden zolang er te veel onzekerheid is over het aantal potentiële abonnees. Nu de vraagbundeling rond is, is er voldoende informatie beschikbaar voor de providers om te besluiten of zij daadwerkelijk hun internet, televisie en telefoniediensten aan zullen gaan bieden. De directie verwacht in oktober de eerste contracten met providers af te kunnen sluiten.

Een ander punt waar Breedband Hollands Kroon de komende tijd naar gaat kijken is een alternatief voor de financiering van de zogenoemde buitengebiedtoeslag. De directie voert gesprekken met lokale ondernemers. Een glasvezelnetwerk is voor hen van groot belang voor hun bedrijfsvoering. Om deze reden zijn enkele ondernemers bereid te investeren in de aanleg van het netwerk. Op deze manier wordt het eenvoudiger de financiering rond te krijgen en heeft het glasvezelproject een grotere kans van slagen.

Naar verwachting zal in het eerste kwartaal van 2016 een tweede vraagbundeling worden uitgevoerd. Deze is bedoeld om extra aanmeldingen voor een glasvezelaansluiting binnen te halen. Op dat moment zijn de providers bekend en is er meer duidelijkheid of de buitengebiedtoeslag verlaagd kan worden. Indien het totale aantal aanmeldingen bij deze vraagbundeling boven de drempel komt, dan kan in de tweede helft van 2016 worden gestart met de aanleg van glasvezel. 
No Comments have been Posted.
Post Comment
Please Login to Post a Comment.
Ratings
Rating is available to Members only.

Please login or register to vote.

No Ratings have been Posted.