obey-robots.txt

Glas4All.nl
Op Glas4All.nl vindt u alle glasvezel aanbieders,
 ervaringen en hulp.

Navigatie
RSS Feeds
Advertentie
Inloggen
Geef gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Gebruikers Online
» Gasten online: 2

» Leden online: 0
» Nieuwste lid: Jildert
Leden enquête
Ik stap over naar Glasvezel

Ja
Ja
33% [1 stem]

Nee
Nee
33% [1 stem]

Misschien
Misschien
33% [1 stem]

Stemmen: 3
U moet inloggen om te stemmen.
Gestart: 21.10.13
Shoutbox
You must login to post a message.

21-02-2014 13:54
Bij welke provider zit je?

20-02-2014 02:49
Ik heb heel vaak storing met glasvezel. Heel veel spijt dat ik ben overgestapt.
Eerste ledenvergaderingen glasvezelcoöperaties KempenGlas gepland
De glasvezelcoöperatie KempenGlas heeft in de afgelopen periode flinke stappen gezet richting de realisatie van een glasvezelnetwerk in de buitengebieden van Bladel, Moergestel, Oirschot en Reusel-De Mierden. Vorige maand werd bekend dat de investeringsaanvraag van KempenGlas door de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) is goedgekeurd. Nu de financiering grotendeels rond is, bereiden de coöperaties van KempenGlas de eerste ledenvergaderingen voor. 

Het doel van de coöperatie KempenGlas is de aanleg van een glasvezelnetwerk in het buitengebied van de Brabantse Kempen. Het gaat hier om de zogeheten witte gebieden: gebieden waar geen breedbandnetwerk aangelegd is en waar marktpartijen dat op korte termijn ook niet van plan zijn. KempenGlas bestaat uit vier coöperaties: BladelGlas, MoergestelGlas, OirschotGlas en Reusel-DeMierdenGlas. Deze leden willen gezamenlijk een open glasvezelnetwerk aanleggen. Het netwerk wordt daarmee eigendom van de coöperaties. Met de plannen van KempenGlas zijn 2.786 homes passed gemoeid. Dat is ongeveer 90% van het totaal aantal adressen in het aansluitgebied. De overige adressen zijn volgens projectondersteuner Jo van de Pas van KempenGlas voornamelijk traforuimten, gemalen en vervallen adressen.

Op 15 juli jl. werd de investeringsaanvraag van KempenGlas goedgekeurd door de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij. Vanaf dat moment ligt de aanvraag zes weken ter inzage voor eventuele bezwaarmakers. De goedkeuring van de investeringsaanvraag betekent voor de coöperatie dat een groot deel van het voor de aanleg glasvezel benodigde geld, tegen gunstige voorwaarden van het Breedbandfonds geleend kan worden. De aanleg van het glasvezelnetwerk gaat circa 8 miljoen euro kosten. De leden van de coöperaties dragen hieraan ongeveer 2,7 miljoen euro bij. De BOM leent KempenGlas 3,36 miljoen euro. Het resterende bedrag wordt geleend bij de Rabobank. Met de goedkeuring van de investeringsaanvraag is volgens KempenGlas een belangrijke mijlpaal in het burgerinitiatief bereikt.

De volgende stap is nu de stemming tijdens de ledenvergadering. Het nieuw aan te leggen glasvezelnetwerk wordt eigendom van en geëxploiteerd door de vier coöperaties. Daarmee zijn de eindgebruikers eigenaar van het netwerk en kunnen als leden van de coöperatie hun stem uitbrengen over voorstellen van het bestuur. Tijdens de eerste ledenvergaderingen worden de bewoners die hebben gekozen voor een glasvezelaansluiting geïnformeerd over de actuele stand van zaken, de business case en de planning van de aanleg. Pas na de stemming door de leden, mag het bestuur van de coöperatie beschikken over het ingebrachte ledenkapitaal. De ledenvergaderingen staan gepland op 31 augustus (MoergestelGlas), 1 september (Reusel-DeMierdenGlas), 2 september (BladelGlas) en 3 september (OirschotGlas) 2015. 
No Comments have been Posted.
Post Comment
Please Login to Post a Comment.
Ratings
Rating is available to Members only.

Please login or register to vote.

No Ratings have been Posted.