obey-robots.txt

Glas4All.nl
Op Glas4All.nl vindt u alle glasvezel aanbieders,
 ervaringen en hulp.

Navigatie
RSS Feeds
Advertentie
Inloggen
Geef gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Gebruikers Online
» Gasten online: 1

» Leden online: 0
» Nieuwste lid: Jildert
Leden enquête
Ik stap over naar Glasvezel

Ja
Ja
33% [1 stem]

Nee
Nee
33% [1 stem]

Misschien
Misschien
33% [1 stem]

Stemmen: 3
U moet inloggen om te stemmen.
Gestart: 21.10.13
Shoutbox
You must login to post a message.

21-02-2014 13:54
Bij welke provider zit je?

20-02-2014 02:49
Ik heb heel vaak storing met glasvezel. Heel veel spijt dat ik ben overgestapt.
Glasvezelinitiatief Land van Cuijk zoekt vrijwilligers
De grote aanbieders willen hun breed- bandnetwerk in het Land van Cuijk niet verder uitbreiden. En dat terwijl de noodzaak van glasvezel steeds groter wordt. Daarom nemen bewoners van de regio nu het heft in eigen hand. Onder de naam LVCNET is een campagne gestart om het Land van Cuijk te voorzien van een glasvezelnetwerk. 

LVCNET (Land van Cuijk Net) is een burgerinitiatief dat zich inzet voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in het hele Land van Cuijk (provincie Noord-Brabant). Dit omvat de gemeenten Mill en Sint Hubert, Sint Antonis, Grave, Boxmeer, en Cuijk. Niet alleen in de kernen, maar ook in de buitengebieden en bedrijventerreinen. LVCNET streeft naar een 100% dekkend glasvezelnetwerk.

In de werkgroep werken vrijwilligers, professionals, providers, lokale ondernemers, belangenbehartigers en gemeenten uit het hele Land van Cuijk samen aan hetzelfde doel: de aanleg van een glasvezelnetwerk mogelijk maken. De campagne van LVCNET is inmiddels gestart en de vraagbundeling wordt voorbereid. Wanneer meer dan 43% van de huishoudens en bedrijven meedoet, kan de aanleg doorgaan. De vraagbundeling wordt in 2016 afgerond. Na de vraagbundeling zal worden bekeken of er marktpartijen zijn die tegen passende condities glasvezel aan willen leggen en willen exploiteren. Is dat niet het geval, dan neemt een coöperatie de aanleg in eigen hand.

Volgens de initiatiefnemers draagt glasvezel bij aan de leefbaarheid van het Land van Cuijk. Bestuurder van LVCNET, Hugo Bens: "Naast dat wij probleem eigenaar zijn - wij hebben thuis nog ADSL - ben ik ervan overtuigd dat glasvezel de leefbaarheid van het Land van Cuijk zal vergroten. Na 25 jaar woonachtig te zijn in het Land van Cuijk is de passie die ik heb voor het Land van Cuijk mijn grootste drijfveer om me in te zetten voor LVCNET. Samen netwerken om samen een netwerk te bouwen, wat door verbindingen verbondenheid schept."

De eerste reacties van inwoners in het Land van Cuijk zijn positief. Bij een eerder gehouden enquête onder 21.000 gezinnen gaf 38% aan over te willen stappen naar glasvezel. Ook is er enthousiasme voor het project van LVCNET. Er hebben zich al ruim honderd vrijwilligers gemeld die mee willen werken aan de campagne. Voor geïnteresseerden organiseert LVCNET informatieavonden voor vrijwilligers. De eerstvolgende informatieavonden staan gepland op donderdag 10 september (´t Dorpshuis in Escharen) en op donderdag 1 oktober (De Wittebrug in Boxmeer). Beide avonden vangen om 19.30 uur aan. 
No Comments have been Posted.
Post Comment
Please Login to Post a Comment.
Ratings
Rating is available to Members only.

Please login or register to vote.

No Ratings have been Posted.