Samenwerkingsverband glasvezel Vechtdal Breed en CIF
Gepost door GlasInfo op September 28 2015 12:04:05
Vechtdal Breed en de Stichting Breedband Internet Buitengebied gemeente Dalfsen gaan samenwerken met CIF bij de aanleg van een glasvezelnetwerk in de buitengebieden van Ommen en Dalfsen. 

Ruim 4.500 huishoudens in het buitengebied krijgen eenzelfde ftth-aanbod als bewoners in het aangrenzende aansluitgebied van Cogas. De bewoners betalen geen eenmalige aansluitkosten voor de aanleg van de glasvezelaansluiting. Wel betalen zij een maandelijkse vastrechtvergoeding van EUR 9,95 bovenop de kosten van een glasvezelabonnement. Bewoners krijgen toegang tot de providers die op het Cogas glasvezelnetwerk actief zijn. Momenteel zijn dat drie providers voor consumenten (Caiway, Solcon en Fiber) en twee zakelijke providers (Weserve en CBizz).

Als de helft van alle bewoners in het gebied zich aanmeldt voor glasvezel, kan worden begonnen met de aanlegwerkzaamheden. Wanneer de inschrijvingsperiode start, is nog niet bekend. Volgens Vechtdal Breed zullen er eerst afspraken moeten worden gemaakt met de gemeenten Dalfsen en Ommen over de graafwerkzaamheden, leges en bestrating.

Eerder werd al bekend dat SallandGlas de mogelijkheden van een samenwerking met CIF om het buitengebied van Salland te verglazen, gaat onderzoeken. Evenals SallandGlas heeft Vechtdal Breed in de afgelopen periode ingezet op een eigen glasvezelnetwerk. Het aanbod dat CIF nu heeft neergelegd, lijkt een goede mogelijkheid om de bewoners van het gebied snel en tegen lagere kosten aan te sluiten op glasvezel. Vechtdal Breed ziet de samenwerking met CIF voor de betrokken bewoners dan ook als een interessant alternatief voor een eigen netwerk. Bewoners die zich al hebben ingeschreven voor een aansluiting bij Vechtdal Breed, zullen begin 2016 opnieuw worden benaderd.  Volledige webversie