Aanleg glasvezel binnenstad Dokkum gestart
Gepost door GlasInfo op September 22 2015 20:04:05
Kabelnoord is gestart met de aanleg van glasvezel in de historische binnenstad van Dokkum (provincie Friesland). Aannemer Van Gelder Telecom voert momenteel graafwerkzaamheden uit in straten aan de zuid zijde van het centrum.

De regionale kabelaar voorzag eerder verschillende wijken in Dokkum van glasvezel. In de maand september wordt nu ook de binnenstad voorzien van hoofdleidingen voor een glasvezelnetwerk. Daarna zullen de afzonderlijke woningen en bedrijven worden aangesloten.

Vrijwel alle panden in de binnenstad van Dokkum krijgen een gratis glasvezelaansluiting van Kabelnoord. Voor klanten van het bedrijf worden de diensten automatisch geactiveerd via de nieuwe glasvezelverbinding zodra deze gereed is. Bewoners die geen klant zijn van het bedrijf krijgen ook een aansluiting. Deze wordt geactiveerd wanneer men klant wordt bij Kabelnoord.

Kabelnoord is begin 2014 gestart met de aanleg van een glasvezelnetwerk. Dit netwerk vervangt het huidige coaxnetwerk. Momenteel worden de netwerken in Dokkum, Kollum, in de dorpskernen op Ameland, Feanwâlden, Feanwâldsterwâl en Ternaard vervangen. In een later stadium volgen andere dorpen in het werkgebied van het bedrijf.  Volledige webversie