Regio-Glasvezel en NDIX koppelen glasvezelnetwerken
Gepost door GlasInfo op September 15 2015 20:04:05
Regio-Glasvezel en NDIX hebben hun glasvezelnetwerken gekoppeld. Dat maken de bedrijven vandaag bekend in een persbericht. Door de koppeling kunnen klanten nu kiezen uit meer dan 85 providers van ICT-diensten. 

Regio-Glasvezel legt glasvezel aan voor bedrijventerreinen en bedrijfsverzamel- gebouwen. Volgens het bedrijf ontbrak het op het glasvezelnetwerk nog aan een vrije keuze uit meerdere aanbieders van internet- en telefoniediensten. Op het netwerk waren slechts twee aanbieders actief. Door de koppeling van de netwerken met NDIX, kunnen klanten van Regio-Glasvezel nu gebruik maken van de zakelijke ICT-diensten van de 85 providers die actief zijn op de digitale marktplaats van NDIX.

De dienstverlening van NDIX en Regio-Glasvezel is vergelijkbaar. Beide bedrijven leveren zakelijke glasvezelverbindingen, maar bieden zelf geen ICT-diensten aan. "De koppeling met Regio-Glasvezel biedt de providers op onze marktplaats de mogelijkheid de klanten van Regio-Glasvezel te bedienen," zo zegt Dennis Snijder, partnermanager van NDIX. "En het zorgt ervoor dat wij nu ook een betere beschikbaarheid hebben in de regio Rotterdam."

Regio-Glasvezel gaat zelf ook gebruik maken van het NDIX-netwerk. Fred da Graça, senior accountmanager bij het bedrijf: "We willen ook bedrijventerreinen buiten de regio Rotterdam voorzien van glasvezel. We krijgen daarnaast steeds meer aanvragen vanuit heel Nederland om individuele bedrijfslocaties aan te sluiten. Via het NDIX-netwerk kunnen we deze locaties nu bereiken." Volledige webversie