Bijna voldoende intentieverklaringen Glasvezel De Wolden
Gepost door GlasInfo op September 09 2015 12:04:05
Met nog een paar dagen te gaan, heeft Glasvezel De Wolden haar doel in zicht. Ruim 6.600 huishoudens hebben inmiddels een intentieverklaring getekend waarin zij aangeven een glasvezelaansluiting te willen. Daarmee is het glasvezelinitiatief nog een kleine 300 intenties verwijderd van het behalen van haar doel. 

Glasvezel de Wolden is een bewonersinitiatief dat glasvezel in de hele gemeente De Wolden (provincie Drenthe) wil aanleggen. Niet alleen in de kern, maar ook de meest ver af gelegen vakantieparken, campings en boerderijen moeten een glasvezelaansluiting krijgen, zo vinden de initiatiefnemers.

Volgens Glasvezel de Wolden willen marktpartijen alleen een glasvezelnetwerk aanleggen wanneer er genoeg huishoudens aangeven een glasvezelaansluiting te willen. Daarom is de initiatiefgroep gestart met het verzamelen van intentieverklaringen. Met een intentieverklaring kan een bewoner of bedrijf in De Wolden zonder verplichtingen aangeven geïnteresseerd te zijn in een glasvezelabonnement.

De Wolden telt een kleine 10.000 woningen. Glasvezel De Wolden heeft voor 12 september a.s. 6.890 intenties nodig. Om deze intenties te verzamelen werd in de afgelopen periode een uitgebreide campagne gevoerd. Dat heeft geleid tot een flinke stapel getekende intentiekaartjes. Op dit moment staat de teller op 6.611 getekende intenties. De initiatiefgroep is positief dat het gat in de komende dagen nog gedicht kan worden en dat het glasvezelnetwerk in De Wolden er komt. Volledige webversie