obey-robots.txt

Glas4All.nl
Op Glas4All.nl vindt u alle glasvezel aanbieders,
 ervaringen en hulp.

Navigatie
RSS Feeds
Advertentie
Inloggen
Geef gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Gebruikers Online
» Gasten online: 1

» Leden online: 0
» Nieuwste lid: Jildert
Leden enquĂȘte
Ik stap over naar Glasvezel

Ja
Ja
33% [1 stem]

Nee
Nee
33% [1 stem]

Misschien
Misschien
33% [1 stem]

Stemmen: 3
U moet inloggen om te stemmen.
Gestart: 21.10.13
Shoutbox
You must login to post a message.

21-02-2014 13:54
Bij welke provider zit je?

20-02-2014 02:49
Ik heb heel vaak storing met glasvezel. Heel veel spijt dat ik ben overgestapt.
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
Update settopbox Glashart Media vereist wegens kwetsbaarheid
GlasVezel
Vandaag hebben wij via onze netwerkleverancier KPN te horen gekregen dat er een kwetsbaarheid in de settopbox van Glashart Media aan het licht is gekomen. Deze kwetsbaarheid heeft geen impact op de vitale infrastructuur en misbruik van persoonsgegevens is niet mogelijk. Wel maakt deze kwetsbaarheid het voor technisch aangelegde eindgebruikers mogelijk om de diensten van andere eindgebruikers te verstoren.

Zo is het voor een kwaadwillende mogelijk om instellingen op afstand aan te passen, zoals het wisselen van een kanaal of het wijzigen van de beeldscherminstellingen. KPN en haar leverancier hebben direct actie ondernomen om deze kwetsbaarheid te verhelpen. Er zijn op dit moment twee oplossingen om dit probleem te verhelpen:

1. Software update settopbox
Er staat een software-update gereed die de kwetsbaarheid oplost. De meeste eindgebruikers hebben de box ingesteld zodat deze automatisch updates verwerkt, maar bij een beperkt aantal gebruikers is dat niet het geval. Deze gebruikers wordt met klem geadviseerd om de settopbox alsnog zo snel mogelijk te updaten. Maar omdat niet alle gebruikers in staat zullen zijn dit spoedig te doen heeft KPN ook een tweede oplossing klaar.

2. Filtering in het netwerk
Door een zogeheten filtering in het netwerk aan te brengen, wordt voorkomen dat van de kwetsbaarheid misbruik gemaakt kan worden. Er wordt als het ware een 'muur' voor de kwetsbaarheid gezet. Hiermee geven we de eindgebruiker de tijd om de hierboven genoemde software update uit te voeren. De verwachting is dat dit filter op 20 februari aan het einde van de dag actief zal zijn.

Vanuit Tweak willen wij u bij deze ook van harte adviseren om uw settopbox te updaten als u gebruik maakt van de diensten van Glashart Media. Op deze manier voorkomt u een mogelijke onderbreking van de dienstverlening en kunt u dus gewoon blijven genieten van uw televisiedienst. Onze excuses voor mogelijk ongemak en dank voor uw begrip.

Bron Tweak
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Update settopbox Glashart Media vereist wegens kwetsbaarheid', te verwijzen!
BBcode:
HTML: